2020. gads

Dzimumu līdztiesības kampaņa

2020. gada kampaņas tēma tika veltīta dzimumu līdztiesībai. Spēj viņš – spēj viņa, spēj viņa – spēj viņš! Ar šādu devīzi pieteicām kampaņas “Atvērtība ir vērtība” trešo gadu! Kampaņas tematiskais ietvars bija dzimumu līdztiesība Latvijā. Kampaņas laikā vairojām izpratni par šo tēmu un identificējām aktuālos diskriminācijas riskus un rīcības scenārijus to mazināšanai darba tirgū, izglītībā, profesijas izvēlē un ģimenes dzīvē.


Šī gada kampaņas plakātos ar četru dažādu motīvu palīdzību stāstām par līdztiesību profesijas izvēlē, darba vidē un ģimenes dzīvē. Cilvēka spējām būtu jābūt vienīgajam ierobežojumam, izvēloties savu karjeru un profesiju, kā arī dalot rūpes par ģimeni un mājas darbiem.


Zemāk iespējams iepazīties ar kampaņas laikā tapušajiem videomateriāliem un ekspertu viedokļrakstiem.

Kampaņas aktualitātes

SPĒJ VIŅA = SPĒJ VIŅŠ. Kā reaģē cilvēki, ieraugot vīrieti “tradicionālā” sieviešu profesijā?

SPĒJ VIŅŠ = SPĒJ VIŅA. Kā reaģē cilvēki, ieraugot sievieti “tradicionālā” vīriešu profesijā?

FAKTU LAPA: Dzimumu līdztiesība Latvijā

Darba devēju stāsti

Tehnoloģiju uzņēmuma TWINO stāsts

KĀPĒC 21. GADSIMTĀ IR JĀRUNĀ PAR DZIMUMU LĪDZTIESĪBU? ⚖️
Pilnvērtīga sieviešu un vīriešu iesaiste ekonomikā, politikā un sabiedriskajās aktivitātēs veicina valsts ekonomisko izaugsmi un sabiedrības labklājību.
Mūsdienās liels izaicinājums joprojām ir privātās un darba dzīves līdzsvarošana, un te lielu ieguldījumu var sniegt darba devēja attieksme un atvērtība dažādībai.

Kampaņas “Atvērtība ir vērtība” ietvaros vēlamies iepazīstināt ar finanšu tehnoloģiju uzņēmuma TWINO stāstu. 👩‍💻👨‍💻
TWINO Rīgas biroja komandā ir 81 darbinieks, un gan komandā kopumā, gan vadības līmenī ir līdzvērtīga sieviešu un vīriešu pārstāvība, iespējas veidot karjeru un saņemt līdzvērtīgu atalgojumu. Turklāt darbinieku privātās un darba dzīves līdzsvara veicināšanai izstrādāta īpaša Labsajūtas programma. Aicinām dalīties savā pieredzē komentāros, kā darba devējs var veicināt dzimumu līdztiesību!

SPĒJ VIŅA = SPĒJ VIŅŠ. Zane Feifa, reklāmas aģentūra VUCA.

Panākt vienlīdzību gan profesionālajā vidē, gan dzīvē pēc darbadienas beigām ir viens no mūsdienu sabiedrības lielajiem uzdevumiem. Tiesa, pastāv daudz atšķirīgu viedokļu par to, kas ir vienlīdzība. Vai cīnīties par vienlīdzību nozīmē pielikt dzīvei tādas birkas kā “esmu feministe”, “vīrieši dominē” u. tml. un soļot pa dzīvi ar tematiskiem skaļiem saukļiem? Vai tomēr rūpēties par vienādām tiesībām un profesionālās izaugsmes iespējām ikvienam neatkarīgi no dzimuma, vecuma, rases, reliģiskās piederības vai seksuālās orientācijas? Vai mēs cīnāmies par dzimumu līdztiesību pēc būtības vai vārda pēc? Skaties Zanes Feifas, reklāmas aģentūras VUCA vadītājas stāstu. 

Spēj viņš = spēj viņa. Advokātu birojs Walless

Mēs devāmies uz advokātu biroju “Walless”, lai uzzinātu vairāk par juristu un advokātu profesijām. “Walless” uzņēmumam ir vairāk nekā desmit gadu pieredze nozarē, un uzņēmuma vadību veido četru spējīgu un neatkarīgu sieviešu partnerība. Skaties video, kur advokātu biroja komanda dalās savā stāstā par biroja dibināšanu, juristu darbu, līdzvērtīga atalgojuma principiem un iemesliem, kāpēc meitenēm un puišiem izvēlēties šo prestižo un aizraujošo profesiju!

Kopā ar “Walless” komandu apspriedām arī dažādus ar šo nozari saistītus stereotipus. Skaties, kā paši juristi un advokāti tos atspēko! Vai mūsdienās juristu profesijā joprojām dominē vīrieši? Un vai taisnība ir populārās kultūras filmām, kas rāda juristes kā gudrās blondīnes?

Cilvēku stāsti

Viedokļraksti

Skip to content